EHBO

Binnen de VRB is het mogelijk een EHBO-cursus te volgen. Vanaf Life Saver 2 is het verplicht om in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma. Als je het EHBO-diploma hebt gehaald kun je deelnemen aan de herhalingslessen.

 Je kunt alleen deelnemen aan de EHBO-cursus en herhalingslessen als je lid bent van de Venlose Reddingsbrigade.
  
EHBO-cursus: 
Elk jaar gaat er bij voldoende aanmeldingen een EHBO-cursus van start. Deze cursus bestaat uit 20 lessen en een examen. Als je nog geen 16 bent moet je toestemming hebben van je ouders/verzorgers om examen te mogen doen voor het EHBO-diploma. 

In de cursus wordt geleerd wat te doen wanneer iemand medische hulp nodig heeft. Het zwaartepunt van de cursus ligt bij het rustig en adequaat leren handelen van de deelnemer in (mogelijk) kritieke situaties.
  
Herhalingslessen: 

Om het diploma geldig te houden dient men jaarlijks minimaal 5 van de 7 herhalingslessen te volgen, waarvan de onderdelen ‘Levensreddende handelingen’ en ‘Reanimatie en AED’ verplicht dienen te worden bijgewoond. Dit is niet alleen voor herhaling van de stof maar de medische hulpverlening is constant in beweging en ontwikkeling. Het is dan ook in ieders belang dat de hulpverleners up-to-date geschoold zijn en blijven. De herhalingslessen zijn derhalve niet alleen gezellig maar vooral leerzaam.
 
Heeft u vragen over de EHBO? klik hier

*cursus en herhalingslessen worden alleen gegeven indien u lid bent van de VRB.
 
Proefzwembon
ANBI Status

 
Contact
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
Contact formulier 
Locatie
Verenigingslokaal
“de Boei”
Drie Decembersingel  52 F
5921AC VENLO-BLERICK
© Copyright 2015 Venlosereddingsbrigade.nl
Powered by: Lenssen Media & Internet concepts
/ Design by: Be Different