VRB Verliest stallingsruimte voor reddingsboten

19-6-2023 / 12:03
De VRB verliest stallingsruimte voor reddingsboten.

De Venlose Reddingsbrigade is op zoek naar een stallingsruimte voor 2 reddingsvaartuigen. We doen een dringende oproep aan de lokale gemeenschap, bedrijven en overheidsinstanties om ons te helpen een nieuwe stallingsruimte te vinden. Elke locatie, van een tijdelijk onderkomen tot een loods, kan het verschil maken voor onze brigade en de mensenlevens die we kunnen redden.

Red ons, zodat wij kunnen blijven redden!

Sinds midden jaren 90 beschikt de Venlose Reddingsbrigade over reddingsvaartuigen. Sinds die tijd verblijven onze boten in tijdelijke opslaglocaties van de gemeente Venlo. In de loop van de jaren zijn we meerdere keren verhuisd van de ene tijdelijke locatie naar de andere. In de beginjaren na de watersnood van 1993 en 1995 voelde de gemeente zich nog verantwoordelijk voor de opslag van onze vaartuigen. Vanaf 1 juli kunnen we echter geen gebruik meer maken van onze tijdelijke locatie op de Daelweg in Blerick. De gemeente Venlo geeft aan geen andere locatie voor ons beschikbaar te hebben.

We zijn al een aantal weken op zoek naar alternatieve opslaglocaties. Een van de alternatieven is opslag op een sportpark, echter daarvoor moeten we containers aanschaffen, welke ook prijzig zijn (enkele duizenden euro’s per stuk). We hebben diverse bedrijven in de regio aangeschreven voor hulp, ofwel voor een opslaglocatie ofwel voor het beschikbaar stellen van eventuele containers. We willen graag 24 uur per dag bij ons materieel kunnen in verband met de inzetbaarheid van de vaartuigen, wat het zoeken naar een opslaglocatie moeilijker maakt.

In juli 2021 hebben we nog honderden vrijwilligersuren ingezet bij het hoogwater in zuid- en midden Limburg, waarbij ook onze vaartuigen ingezet zijn. Anderhalve week geleden hebben we zelfs een vaartuig ter beschikking gesteld voor Oekraïne, zodat zij dit kunnen inzetten in het rampgebied. Hierdoor hoeven we op dit moment nog maar opslag te zoeken voor 2 vaartuigen. In de toekomst zullen dit weer 3 vaartuigen worden.

Neem contact op met Sidney Leenen via 06-5499 3523 of vrb@venlosereddingsbrigade.nl, als je ons kunt helpen. Jouw steun, hoe klein ook, kan het verschil maken.

Delen=lief
 
Redder worden? Klik op de afbeelding om de ProefZwemBon in te leveren!
Social media
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op de volgende kanalen

 
Nieuwsbrief
Contact
Correspondentieadres
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
E-mail
ANBI Status

 
Contact
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
Contact formulier 
Locatie
Verenigingslokaal
“de Boei”
Drie Decembersingel  52 F
5921AC VENLO-BLERICK
© Copyright 2015 Venlosereddingsbrigade.nl
Powered by: Lenssen Media & Internet concepts
/ Design by: Be Different