Wij zijn de Venlose Reddingsbrigade

Organiseer jij een evenement in de gemeente Venlo of omstreken en wil je dit veilig doen? Ben je benieuwd wat we allemaal te bieden hebben? Of wil je weten hoe het allemaal in zijn werk gaat? Lees dan snel hieronder verder.

Heb je een acute hulpvraag, neem dan contact op met het secretariaat. De contactgegeven staan onder aan de website.

Wat bieden wij aan?

EHBO’ers:

Al onze EHBO’ers beschikken over een geldig EHBO-diploma, ze zijn getraind in reanimatie en kunnen een AED bedienen. Vaak beschikken onze EHBO’ers ook nog over enkele extra aantekeningen, zoals EHBO aan kinderen.

Lifeguard’s:

Onze Lifeguard’s hebben enkele jaren training achter de rug. Het is namelijk niet altijd even makkelijk een verdrinking te herkennen. Vaak zijn onze Lifeguard’s al begonnen als jeugdlid. Al onze Lifeguard’s hebben een geldig EHBO-diploma.

Reddingsvlet, type Mulder en Rijke:

Onze reddingsboten komen altijd met bemanning. De schipper van dit vaartuig heeft nog een extra opleiding gevolgd tot schipper. Daarnaast zijn er nog 1-2 extra bemanningsleden aan boord. De snelheid van dit vaartuig is maximaal 15 km/uur.  Dit vaartuig is in 2023-2024 volledig gerenoveerd.

Snelle boot, type Tinn Silver 550 Rescue

Dit vaartuig heeft 1 schipper met de extra opleiding tot schipper, deze schipper heeft ook een klein vaarbewijs en een Marifoniecertificaat. Daarnaast zijn er nog 1-2 extra bemanningsleden aan boord. De snelheid van dit vaartuig is maximaal 50 km/uur.

Rescue Watercraft (RWC), type Sea-Doo GTI 120 

Dit vaartuig komt met een operator, deze operator is in ieder geval al schipper op de snelle boot en heeft hiervoor nog een extra opleiding gehad om te varen om de RWC. Er kan een crewlid aanwezig zijn die assisteert bij een redding.

 

Hoe gaan wij te werk?

Vul het contactformulier in

Als jij een evenement wil organiseren, vul dan het contactformulier in. Stuur de documenten die relevant zijn voor het evenement mee, zoals bijvoorbeeld een plattegrond. 

Inzetvoorstel

Wij maken een inzetvoorstel, inclusief offerte en sturen je deze toe. Als bijlage zijn de algemene voorwaarden van Reddingsbrigade Nederland toegevoegd. Als je akkoord gaat met de offerte, dan ga je ook akkoord met deze algemene voorwaarden.

 

Veelgestelde vragen Toezichthouden en EHBO

We kunnen ook gratis een eigen vaartuig regelen, kunnen jullie deze niet gebruiken?

Nee, dit doen we niet. Op onze eigen vaartuigen hebben we alle materialen aan boord die we nodig hebben voor een redding. Ook is iedere boot weer anders. Het vergt uren/dagen training om een boot goed te leren kennen en een goede redding te kunnen uitvoeren. 

Kunnen jullie niet minder boten of Lifeguards inzetten in verband met de kosten?

Wij kijken zeer kritisch naar wat we noodzakelijk vinden. Wij willen organisaties niet onnodig op zeer hoge kosten jagen. Ook hebben we helaas geen overschot aan vrijwilligers. Maar het belangrijkste vinden we dat iedereen na een evenement met een goed gevoel naar huis gaat. 

Hoe komt het dat jullie zo ‘duur’ zijn, ondanks dat jullie gebruik maken van vrijwilligers?

Helaas duurt het een tijdje om mensen op te leiden tot Lifeguard. Er zitten veel kosten in de opleiding, maar ook aan het materiaal. Te denken valt aan brandstofkosten voor de vaartuigen, examens, kleding, communicatiemateriaal, onderhoud vaartuigen een aanschaf EHBO-materiaal.

Wij hebben ook een aantal vrijwilligers gevonden die kunnen helpen met toezichthouden. Kunnen we die inzetten in plaats van een Lifeguard?

Nee, deze mensen zijn niet getraind op het herkennen van een verdrinking en hoe te handelen bij een potentiële verdrinking. Een politieagent vragen we ook niet om een woningbrand te blussen. 

 

Aanvraagformulier evenemententoezicht of EHBO


  De Venlose Reddingsbrigade is, als zelfstandige vereniging, aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (KNBRD).

  KvK nummer: 4016 41 66
  ANBI nummer: 805520351
  Rekeningnummer: NL 77 RABO 0167 7579 38

  Contact

  Postadres: Heymansstraat 1, Venlo

  Zwembad: Drie Decembersingel 52, Venlo

  © Copyright 2024 by Venlose Reddingsbrigade