Wij zijn de Venlose Reddingsbrigade

Wil jij leren anderen te redden? Een opleiding tot lifeguard volgen ter voorbereiding op het strand. Of gewoon op zoek naar een gezellige club die ook nog iets bijdraagt aan de maatschappij. Bij de Venlose Reddingsbrigade kan het allemaal. 

Dit is waar we voor staan

Het doel van de Venlose Reddingsbrigade is het bestrijden van de verdrinkingsdood, hulp te verlenen bij waterevenementen en het voorkomen van ongevallen aan het water. Daarnaast is het doel het zwemmend- en varend redden te bevorderen en het bevorderen van de zwemsport in het algemeen, en het redden van drenkelingen in het bijzonder.


En dit is wat onze vrijwilligers doen

🏊‍♂️ Verdiepingsslag op de normale Zwemlessen:

Heb je de zwemslagen onder de knie, maar wil je meer? Bij ons maak je een diepe duik in de wereld van geavanceerde zwemtechnieken en reddingsvaardigheden. Onze zwemlessen zijn niet zomaar lessen; het is een avontuur waarbij je niet alleen leert zwemmen als een pro, maar ook hoe je anderen veilig houdt in het water.

🚨 Mensen Opleiden tot Lifeguard:

Denk je dat je het in je hebt om een held in het water te zijn? Bij de Venlose Reddingsbrigade leiden we mensen op tot lifeguards die met zelfvertrouwen en doortastendheid optreden in noodsituaties. We leren je een veilige omgeving te creëren waar iedereen kan genieten van waterpret. Zowel in Venlo aan de Maas als op het strand. 

🌐 Toezicht en waarborgen van de veiligheid bij (Water) Evenementen:

Of het nu gaat om een zonnig strandfeest of een grootschalig watersportevenement, wij staan paraat om de veiligheid te waarborgen. Onze getrainde teams zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Van zwemmende feestgangers tot spannende watersporten, wij zijn er om ervoor te zorgen dat alles soepel en veilig verloopt.

🩹 EHBO Verlenen op Evenementen:

Ongelukken gebeuren, maar geen zorgen! Onze brigade is niet alleen opgeleid in reddingsvaardigheden, maar we hebben ook meer dan 50 gediplomeerde EHBO’ers. Of het nu gaat om een kleine schaafwond of een onverwachte reanimatie, we staan klaar met de nodige medische hulp om ervoor te zorgen dat iedereen met een glimlach het evenement verlaat

Praktische informatie

Lestijden zwembad:
Maandagavond: 
18.30 – 19.30 | Tot 11 jaar
19.30 – 20.30 | 12-16 jaar
20.30 – 21.30 | Vanaf 16 jaar

Zondagmiddag: 
12.30 – 13.30 | Vrij Zwemmen

Clublokaal de Boei:
Maandagavond 
19.00 – 23.00

Zwemmen met kleding:
Iedere 1e maandag van de maand.
Kledingeisen:  Zwemkleding, T-shirt, blouse of hemd met mouwen. Lange broek (mag niet naadloos aansluiten op de huid), Schoenen. 

Dragen van oorbellen en sieraden:
Niet toegestaan tijdens het zwemmen in verband met eigen veiligheid. 

Gebruik van een zwembrilletje:
In principe niet toegestaan, mocht je deze echt nodig hebben dan geef dit aan bij de instructeur. 

 

De Venlose Reddingsbrigade is, als zelfstandige vereniging, aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (KNBRD).

KvK nummer: 4016 41 66
ANBI nummer: 805520351
Rekeningnummer: NL 77 RABO 0167 7579 38

Contact

Postadres: Heymansstraat 1, Venlo

Zwembad: Drie Decembersingel 52, Venlo

© Copyright 2024 by Venlose Reddingsbrigade